Imeli pe talatalanoa i luga ole laiga e maua ai se fuafuaga fa'apolofesa ole fofo fa'ailo leaga

Le Faʻalauiloaina o le 5.5G Telefoni Feʻaveaʻi I le fa tausaga o le 5G faʻaaogaina pisinisi, o le a oʻo mai le 5.5G?

Le Fa'alauiloaina o le 5.5G Telefoni feavea'i

I le fa tausaga o le 5G faʻaaogaina pisinisi, o le a oʻo mai le 5.5G?

Le Fa'alauiloaina o le 5.5G Telefoni feavea'i

I le aso 11 o Oketopa 2023, na faʻaalia ai e tagata faʻafesoʻotaʻi Huawei i le aufaasālalau e faapea, i le amataga o le faaiuga o lenei tausaga, o le telefoni feaveaʻi a kamupani telefoni feaveaʻi tele o le a oʻo atu i le 5.5G o le saoasaoa o fesoʻotaʻiga, o le tau i lalo o le a oʻo i le 5Gbps, ma le uplink rate o le a oʻo atu i le 500Mbps, ae o le 5.5G telefoni feaveaʻi atonu e le taunuu i le afa muamua o le 2024.

O le taimi muamua lea ua sili atu ai le faʻamatalaga o le alamanuia e uiga i le taimi e maua ai telefoni 5.5G.

Na ta'u atu e nisi o tagata i totonu o pisinisi va'a feso'ota'iga i totonu o le atunu'u i le Observer network e fa'apea, o le 5.5G o lo'o aofia ai foliga fou ma agava'a feso'ota'iga, ma e mana'omia ai le fa'afouina o le telefoni feavea'i.O lona uiga e le mafai e le telefoni feaveaʻi 5G o loʻo i ai nei ona lagolagoina le fesoʻotaʻiga 5.5G, ma o loʻo auai le baseband i totonu o le atunuʻu i le faʻamaoniga o tekonolosi 5.5G na faʻatulagaina e le ICT Institute.

Feso'ota'iga feso'ota'iga feavea'i e fa'atupuina se augatupulaga ile tusa ma le 10 tausaga

Feso'ota'iga feso'ota'iga feavea'i e fa'atupuina se augatupulaga ile tusa ma le 10 tausaga.O le mea e taʻua o le 5.5G, e taʻua foi o le 5G-A (5G-Advanced) i totonu o le alamanuia, ua taʻua o le vaeluaga o le suiga o le 5G i le 6G.E ui lava o le 5G i le mea moni, o le 5.5G o loʻo i ai uiga o le downlink 10GB (10Gbps) ma le uplink gigabit (1Gbps), lea e mafai ona vave atu nai lo le downlink 1Gbps o le uluai 5G, lagolagoina le tele o laina faʻasolosolo, ma sili atu le otometi ma atamai. .

O Oketopa 10th 2023, i le 14th Global Mobile Broadband Forum, Hu Houkun, sui taʻitaʻifono o Huawei, fai mai e oʻo mai i le taimi nei, e silia ma le 260 5G fesoʻotaʻiga ua faʻapipiʻiina i le lalolagi atoa, e aofia ai le toeitiiti atoa le afa o le faitau aofaʻi.O le 5G o le televave lea o le tuputupu aʻe o tekinolosi faʻatupulaga uma, ma le 4G e 6 tausaga e oʻo atu ai i le 1 piliona tagata faʻaoga ma le 5G e ausia lenei mataʻina i le na o le 3 tausaga.

Na ia taʻua o le 5G ua avea ma taʻavale autu o felauaiga o fesoʻotaʻiga feaveaʻi, ma o le pulega o fefaʻatauaiga ua fausia ai se taamilosaga pisinisi.Faʻatusatusa i le 4G, 5G fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga ua faʻateleina i le 3-5 taimi i le lalolagi atoa i le averesi, ma le ARPU (averesi tupe maua a le tagata faʻaoga) ua faʻatuputeleina i le 10-25%.I le taimi lava e tasi, 5G faʻatusatusa i le 4G, o se tasi o suiga tele o le fesoasoani lea i fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga feaveaʻi faʻalauteleina i le maketi o pisinisi.

Atina'e ole 5.5G feso'otaiga feso'otaiga

Ae ui i lea, faʻatasi ai ma le televave o le atinaʻeina o numera, o loʻo tuʻuina atu e le alamanuia ni manaʻoga maualuga i luga o gafatia o fesoʻotaʻiga 5G.

Atina'e o feso'otaiga 5.5G:

Mai le tulaga o le tagata faʻaoga, o le 5G fesoʻotaʻiga o loʻo i ai nei e le lava mo talosaga e mafai ona faʻaalia atoatoa le 5G gafatia.Aemaise lava mo VR, AI, fale gaosi oloa, fesoʻotaʻiga taʻavale ma isi matāʻupu talosaga, 5G gafatia e manaʻomia le faʻaleleia atili e lagolago ai manaʻoga fesoʻotaʻiga o le bandwidth tele, maualuga le faʻatuatuaina, faʻatuai maualalo, lautele lautele, fesoʻotaʻiga tele, ma tau maualalo.

5G

O le ai ai se faʻagasologa o le evolusione i le va o augatupulaga taʻitasi o fesoʻotaʻiga telefoni feaveaʻi, mai le 2G i le 3G o loʻo i ai le GPRS, EDGE o se suiga, mai le 3G i le 4G o loʻo i ai le HSPA, HSPA + o se suiga, o lea o le ai ai le 5G-A lenei suiga i le va. 5G ma le 6G.

5G,6G

O le atinaʻeina o fesoʻotaʻiga 5.5G e le au faʻatautaia e le o le faʻamavaeina o uluai nofoaga autu ma toe fausia nofoaga autu, ae ia faʻaleleia le tekonolosi i luga o uluai nofoaga autu 5G, lea o le a le mafua ai le faʻafitauli o le toe faʻafaigaluegaina.

O le faʻaleleia o le 5G-6G e faʻateleina ai le tele o gafatia fou

O le faʻaleleia o le 5G-6G e faʻateleina ai tomai fou:

E tatau foi i le aufaipisinisi ma paaga faʻapisinisi ona faʻateleina le gafatia fou e pei o le uplink super bandwidth ma fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga faʻasalalau, galulue faʻatasi e faʻalauiloa le faʻaogaina ma le faʻaogaina o le faʻaleleia o le siʻosiʻomaga ma le faʻamaoniga o vaaiga, ma faʻavavevave le faʻatauvaʻaina o tekinolosi e pei ole FWA Square, passive iot, ma RedCap.Ina ia lagolagoina le lima faiga o le atinae i le lumanai o le tamaoaiga faafuainumera-poto (3D pisinisi mata le lavalava, fesootaiga fesootaiga taavale atamai, gaosiga o le numera o le atamai, vaaiga uma honeycomb, ubiq computing atamai).

Mo se faʻataʻitaʻiga, i le tulaga o pisinisi 3D mata le lava, o loʻo feagai ma le lumanaʻi, o le 3D alamanuia filifili o loʻo faʻavavevaveina le matua, ma o le faʻalavelave o le faʻaogaina o ao ma le maualuga o le mana faʻakomepiuta ma le 3D numera tagata faʻatekonolosi faʻatupuina taimi moni ua aumaia le poto masani i le tagata lava ia. se maualuga fou.I le taimi lava e tasi, o le tele o telefoni feaveaʻi, TVS ma isi oloa faʻapipiʻi o le a lagolagoina le naxed-eye 3D, lea o le a faʻaosofia ai le sefulu taimi le manaʻoga o fefaʻatauaiga pe a faʻatusatusa i le ata muamua 2D.

E tusa ai ma le tulafono o talafaasolopito

E tusa ai ma le tulafono o talafaasolopito, o le a le sologa lelei le faʻaleleia o tekinolosi fesoʻotaʻiga.Ina ia ausia le saoasaoa o le felauaiga o le 10 taimi nai lo le 5G, o le tele-bandwidth spectrum ma le tele-antenna technology o ni mea taua ia e lua, e tutusa ma le faʻalauteleina o le alatele ma le faʻaopoopoina o auala.Ae ui i lea, e utiuti punaoa o alaleo, ma pe faʻapefea ona faʻaogaina lelei alaleo autu e pei o le 6GHz ma le milimita galu, faʻapea foʻi ma le foia o faʻafitauli o le tulaʻi mai o oloa faʻatau, tau faʻafaigaluegaina ma tupe maua, ma faʻataʻitaʻiga faʻaoga mai "fale faʻataʻitaʻi" i "faʻatau pisinisi. fale" e fesoʻotaʻi ma faʻamoemoega o le 5.5G.

O le mea lea, o le faʻataunuʻuina mulimuli o le 5.5G e manaʻomia pea ona faʻalauiloa e ala i taumafaiga faʻatasi a le alamanuia fesoʻotaʻiga.


Taimi meli: Oke-25-2023

Tuu lau Feau